Lesetid: 4 min. Det begynner å bli aktive og en dæsj krevende gutter vi har. Fruen tar 90% av støyten, så jeg sitter igjen og sliter med mine 10 + en god dose dårlig samvittighet for hennes 90… Men nok om det – i dette innlegget tar jeg fram noen artige Facebook-innlegg fra andre tvillingforeldre, før jeg avslutter med noen egne betraktninger.

Vi følger et par tvillinggrupper på Facebook, for folk som fikk i 2018. Våre er født forholdsvis sent på året, så en del av de på gruppa har større barn enn oss. Jeg poster her noen utdrag fra hva som skrives der, og deler litt av det som skjer på innsiden av hodet mitt når jeg leser:

facebook-2661207_960_720

Trådstarters innlegg:

«Den ene tvillingen har begynt å våkne konsekvent 05.07 hver morgen, gjort det de siste 2-3 ukene. Ho sovner igjen etterhvert da, men da våkner typisk nr 2 😅 Tar ho aldri opp. De sov typisk fra 19-07 hver dag, nå våkner ho klokka 5 og han 6. Er det noen som har opplevd samme, går det over?? Tips? 😅 Det er jo egentlig ikke morgen før 7 😴»

Mine tanker: gudbedre, gudbedre, gudbedre, det samme har skjedd her. Håper det snart går over. Det er vel bare en periode?? Jeg leser kommentarfeltet, så ser jeg sikkert at det går over snart.

Svar i kommentarfeltet (med mine tanker i kursiv og parentes)

 • Ikke et ukjent fenomen! Hvor gamle er de? Mine begynte med det rundt 9-10mnd. Knakk aldri koden, nå er de straks 15mnd å fortsatt kan de våkne da å være klar for dagen 🤪 (eeeeehhhh hvaerdetduskriver??? Uknekkbar kode??)
 • Hvor gamle er de? Her begynte vi å stå opp 05:05 ca fra 8 mnd til 13 mnd🤪
 • Trådstarter svarer at de er 6 mndr og hun håpet det ville gi seg snart. (som jeg også håpet)
 • Det skjedde noe med mine i den alderen også! Var veldig fine i tiden 3-6mnd. Så bli det bedre etterhvert å helt krise fra 9mnd 😂
 • Samme her… Morgen 05.00 på tv2.. startet ved 10 mnd og still going strong, nå 15 mnd… 😳 (oh no no no)
 • Her begynte de også å våkne mellom kl 5 og 6 rundt 6 mnd. Nå er de 9 mnd og våkner stort sett før kl 06, men sjeldent kl 5😅
 • (… og sånn går kommentarfeltet. Alle kjenner seg igjen. Jeg hopper over noen som går i det samme og tar med et par til:)
 • Her våkner begge kl 05.00 😳. Noen ganger 04.30 😳.
  De legger seg 19.00
  De er snart 9 mnd 🙂
 • Mine er snart 8 mnd.
  Tv1 har den siste tida våkna kl. 5 og som regel vekt broren også. Men dei får ikkje stå opp før kl. 6. Har ingen tips, for er midt i det sjøl 😅

Mine samlede tanker: Sååå… Ingen periode nei…. *resten egner seg ikke på trykk*

Nytt innlegg, ny trådstarter: 

«Tips til underholdning i bilen når vi skal kjøre langtur i sommer? De er 13 mnd og MEGET aktiv😅»

Mine tanker: oh shit. «Meget aktiv» i bilen også… Puh puh puh.

Svar i kommentarfeltet:

 • DVD spiller 😅 ikke kjøpt til mine enda, men hadde til storebror, og det var genialt! (øhmm men vi hadde jo tenkt å vente med skjerm til de er en del eldre, så det funker ikke for oss)
 • Mine er 14 mnd, og vi kom hjem fra mini ferie nå! (Oslo – Gøteborg) Mine kunne ikke brydd seg mindre om skjerm ting, liker det ikke til vanlig heller! Kjørte til legge tid på søndag, gikk greit! Litt gira unger når vi kom fram til hotellet, men det var grusomt på vei hjem idag! Mitt tips!! Har med Masse masse barne snacks, og gi og gi og gi 😆 ikke spar på noe 🙈

Mine tanker: shit pommes frites. Skjerm… «Grusomt». Eller «gi og gi og gi». Puh puh puh puh. NOTE TO SELF: lange bilturer utgår de neste månedene (og kanskje årene, hvem vet).

En annen trådstarter skriver: 

«Småbarnsliv👶🏼👶🏼

-når jentene er lagt og jeg krabber på alle fire ut av soverommet

-når man står og vugger fram og tilbake på vogna i butikken….og innser at det ikke er en barnevogn men en handlevogn.

-når man setter skitne flasker sammen med rent i oppvaskmaskinen (fordi man ikke orker å tømme den). For så å gjenta det to ganger til. Samme dag.»

Mine tanker: 

Jøje meg, dette var treffende. Krabbe ut av soverommet slipper jeg som regel, men resten var ti poeng. Jeg sto og vugget en handlevogn her om dagen… Med dagligvarer. De satte sikkert pris på behandlingen. Vurderte å blogge om det men det ble ikke noe av. Oppvaskmaskinen rydder jeg av og til bare ut av hvis det ikke er plass til flasker – og til tider har jeg ryddet halve så jeg fikk plass til de nødvendige flaskene, og deretter satt den på en gang til. Jaja, tenker jeg, ting blir da rent i hvert fall.

Kommentarfeltet: 

 • Jeg forstår deg godt! 🤣🤣🤣🤣
 • + når man tar feil av melkeflaska og kaffekoppen og er nær ved å få i seg en god slurk MME. (denne kommentaren var faktisk min. Dette skjedde meg her om dagen. Tok feil av tåteflaska og kaffekoppen, til gjestenes store fryd og humor. MME = morsmelkerstatning)

Enda en trådstarter: 

«Trenger tips til en aktivitetsleke til turboguttene mine på snart 15 mnd.

Jeg har sett for meg en større leke hvor barna kan putte en ball feks og så sklir denne ned en rusjebane 😅 minnes at det var en type som var en sjiraff, men har også sett andre typer 🤔 helt blank når jeg googler 😂tips? Link meg gjerne 😬»

Mine tanker: *tørker svetten* hvor lenge er det til de er 15 måneder? Det må da være en god stund til. *regner på fingrene* 6 måneder til ja. Ok – puh. Det er kjempelenge. God tid til turbogutter enda, sikkert. Puh puh puh. Pust med magen. Pust pust pust.

Kommentarfeltet: 

 • Fisher Price er denne « arbeidsbenken» eller Dj pulten fra vi fikk den i gave til storesøster 3 år siden… de leker masse med den. Sanger, alphabeten, dyrelyder … og nå har det blitt gåvogn 😂 (Det følger bilde med kommentaren. På bildet ser man to turbotvillinger som er i full gang med å herje med det omtalte bordet.)
 • https://www.yesvileker.no/baby.html og denne her har gitt meg flere minutter i dusjen også:) men da må de neste stå alene…. vemdig populært leke. («Flere minutter i dusjen» puh puh puh)
 • Puttekasse om du ikke har 🙂 klarer ikke hullene alene enda men det er gøy å ta tingene inn /ut av åpningen også, samt se hvs annet som kan puttes oppi 😂
 • Her også har aktivitetsbord vært gull i mange mnd men etter 15 mnd er det omtrent inke blitt brukt så jeg ville nok ikke kjøpt så sent. Alt av «hverdags» ting e3 populært, som gryter og grytelokk, feiekost, sko.. Egentlig alt som ikke er leker 😅😂

Mine tanker: Okay, så her gjelder det å gi dem en «puttekasse» de kan putte alt mulig greier i, sine egne leker og helt sikkert mine ting som jeg da ikke vil finne igjen. Ellers kan de få leke med alt mulig som ikke er leker i utganspunktet.

Ut fra Facebook, tilbake til livet…

Puuuuh. Nå blir’e liv. Rai rai.

De begynner å bli store babyer nå. Har du lagt merke til den synkende raten av blogginnlegg? Jeg tror livet tar av sånn omtrent nå, også nærmer det seg kanskje landing om 2,5 år eller noe sånt.

Har du noen gang satt deg i en ukjent berg-og-dalbane som du, i det den ansatte låser sikkerhetsbøylen på plass og du ikke kommer deg noe sted, tenker «hmmm… Hva har jeg egentlig satt meg i nå?» – etterfulgt av en ørliten skrekkblandet fryd-følelse av at livet muligens er mer behagelig med begge beina på bakken…?

Jaja, får du tenke da, mange andre har overlevd denne turen før meg og det eksisterer tross alt mange sikkerhetstiltak rundt en berg-og-dalbane. Vi får stole på de som jobber her og bare nyte turen:

Klikk-klikk-klikk-klikk-klikk sier det videre, der doningen du har satt deg i blir dratt av kraftige metallkjeder opp mot toppen. Klikk-klikk-klikk…. Oppover og oppover går det. Klikk-klikk-klikklikklikklikk.

 

Klikk…. Klikk….

 

Stillhet.

 

 

EzVW3fBveNpgEEuvJnXVDk

4 kommentarer »

 1. Jeg har bare én, men han har aldri sovet fra 19-07, så det har aldri blitt «verre»! Sto opp kl 05.00 senest i dag… så det er variasjoner fra unge til unge(r) og heldigvis ikke heeelt sikkert at det blir den verste varianten for dere!
  Men – bare å si ifra om dere vil arve puttekasse og låne aktivitetsbord av oss 😅

  Liker

  • Hahah, nei det har ikke våre gjort noen gang heller 😂 Så fallhøyden hennes var nok enda større. Våre er egentlig ganske flinke til å sove om natten altså. Det har vært mye bra. Men dagen begynner ganske tidlig ✨😎

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s