Lesetid: 3 min. Oppdatering fra livet. For deg som tror du ikke får gjort nok, les dette og se at det finnes noen får gjort mindre enn deg… Hverdagen består av en del gjøremål, for tiden er min hverdag en haug med gjøremål som bare aldri blir gjort hvis ikke Fruen gjør det. Så hvis du tenker at du ikke får ting gjort, kan du sikkert lese dette og føle deg bedre. Noen enkle underoverskrifter gjør at du kan scrolle over det du ikke gidder å lese.

PUH!! Jeg som er så glad i ren latskap… Sitte med beina høyt. Titte på fugler. Lukte på lufta. Høre på lyden av sommer. Være i båten. Glo på TV. Det har ikke blitt noe særlig av dette i det siste. Det er travle dager! Vi har vært slitne begge to og gutta også. Puh. Jeg vet ikke hvorfor jeg er sliten, jeg burde ikke egentlig være det. Jeg har ingen grunn til å klage faktisk, for Fruen holder hverdagen gående. Hva bidrar jeg med? Ikke stort, akkurat nå. Jeg bare surrer faktisk.

IMG_5442
Alvorlig form for latskap

Ting som ikke gjør seg selv blir altså ikke gjort

Altså, hagen ser ikke ut i måneskinn. Den har grodd fullstendig igjen – det positive er at man oppfordres til å hjelpe bier og andre insekter ved å la det gro til. Det gjør vi i hvert fall, hit er det bare å komme hvis man vil være et lykkelig insekt. Nå skal det snart tas grep altså. Jeg liker for så vidt at det er så mange forskjellige ting å se på, men det får faktisk være grenser. Et år i hagen- dagen for juni har gått forbi, jeg skal få oppdatert det veldig snart. Syrinen er avblomstret men mye annet blomstrer. Epletreet er dønn skjevt men veldig kult.

Båten gror sannsynligvis også igjen snart. Båter gror ned hvis de ikke brukes. Den ene bilen har fortsatt vinterdekk… Den andre har hatt sommerdekk i ca tre dager. Jaja.. Hvem vet, plutselig kommer det væromslag eller plutselig har sommeren gått så fort at man kan være glad man aldri la om, så er man liksom klar for vinteren igjen!

Energien på bunn

Det er Fruen som tar det desidert verste «trøkket» med tvillingene, uten tvil. Jeg jobber riktignok, men jeg får stort sett nok søvn. Det er Fruen som tar det meste av nettene sånn jevnt over, jeg bidrar litt her og der men stort sett er det hun som ordner opp. Hun ordner i grunnen opp på dagtid også.

Jeg skjønner derfor ikke helt hva det er jeg driver med egentlig, eller hvorfor energien har vært såpass laber de siste to ukene. Det er forskjell på sunn og usunn latskap, jeg skal ikke bevege meg over i sistnevnte.

Jeg er som hun (latere og mer ubrukelig skal du egentlig lete lenge etter) i denne reklamen:

Guttene, nettene og alle P’ene

De små bandittene sover tidvis noe bedre om natta nå, så det hjelper for Fruen. Det har hjulpet fælt med noe som kalles «baby-safe», noen poser de ligger i som man fester med en strikk under madrassen. Det skaper god nattesøvn og glade gutter. De får ikke snudd seg på magen i søvne, noe de gjorde hele tiden før. Det er fryktelig upraktisk når man ikke klarer å snu seg tilbake igjen.. Så nå er det bedre. Vi har også prøvd tyngdeposen på Lillebror som er den mest urolige. Det blir litt voldsomt med to poser, så vi må velge. Med tyngdeposen snur han seg også på magen, så foreløpig må den vente litt. Det har ikke hatt revolusjonerende effekt, men kanskje litt hvis man virkelig ser etter.

Det er oppvåkninger, men ikke hele tiden hver eneste natt lenger. Men likevel – Fruen er en helt. Hun står virkelig på. Gutta er 8 måneder nå, 6 korrigert – og som sagt et par banditter. Men de er fryktelig søte også. Det krabbes blant annet baklengs (hvilket er frustrerende når det man prøver å få fatt i ligger foran en), det sies «ææææææ P!!» gjentatte ganger – bokstaven P der altså. De uttaler det ikke «pe» som er det du sier hvis du treffer P i alfabetet. Neida, de uttaler det som når bokstaven står først i et ord. Pppp!! Pppp!!! Ppppprøv selv. Ganske morsomt. «Ææææææ…. PPPP!!!» Uansett hvor mange P’er man skriver etter hverandre, blir det liksom ikke så enkelt å uttale mer enn med en liten lyd og/eller en dæsj spytt. Men guttaboys prøver, det skal de ha.

Ankelen

Ankelen er undersøkt og den kommer sannsynligvis til å bli stabil igjen av seg selv. Den har fått seg en «voksen» trøkk og jeg skal drive med sportstape og ankelstøtter i et år. Alle som tråkker over skikkelig og hovner opp burde gjøre det, sa ortopeden. Så da vet du det, hvis du ikke visste det… Et skikkelig overtråkk med opphovning og blødning i vevet bør for enhver medføre støtte av foten i ett år etterpå. Da blir den helt fin igjen.

Min begynner å ligne seg selv igjen selv om den fortsatt er litt hoven og litt vond. Men den har ikke skuffesymptomet som den hadde for 21 år siden. Hva er det? Når du kan dra foten litt ut fra beinet som om den var en skuff i en kommode… Når foten på en måte ikke sitter skikkelig på, fordi alle leddbånd inni der er revet av. Da kan man bevege den båte hit og dit. Hvis det gikk kaldt nedover ryggen på deg nå, så er vi to.

Min fot var sånn, det har den heldigvis ikke blitt igjen. Jeg hadde flaks i uflaksen, fikk jeg beskjed om, det har holdt inni der og ikke røket på nytt. Det kunne fint endt med ny skuffefot. PUH. GRØSS. Når jeg tenker på overtråkk, knytter begge hendene seg automatisk og jeg får gåsehud på venstre side av venstre legg.. Jeg vet ikke hvorfor jeg reagerer sånn hver gang, men litt humoristisk er det jo. Det var altså høyre fot, men det gåser seg til på venstre legg. Kroppen er rar. Jaja.

Jeg har ordnet meg et par nye ankelstøtter, blant annet denne som egentlig er tilpasset fotballspillere med fotballsko, men den er faktisk veldig bra. Utrolig knotete å få av og på – men når den sitter så er den topp:

Nå skal jeg rydde litt, jeg hører at jeg skal mate en gutt som har våknet, og så skal jeg legge meg. Fruen sover og jeg håper ikke han vekket henne.

Ny dag, nye muligheter i morgen. Midtsommer er det og – den aller beste tiden på året. Jeg elsker lyse juninetter. Kanskje energien kommer tilbake hvis jeg går ut og snuser litt på kvelden. Ibbo trenger tur uansett.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s