Fra det øyeblikk legen sa «oi, det er to!» har jeg i følge Fruen mast intenst om at vi må ha ny bil. Hennes eksakte ord var «da må du skrive at du har hylt og skreket om den bilen i snart et år nå», da jeg sa jeg skulle skrive om bil og plassproblemer.

Jada. Jeg kan ha blitt litt engasjert i at jeg trodde bilen vår ikke lenger kom til å holde mål.

XtoPmb5YS%KIm6mr5hnLeQ_thumb_10dc
Vi var i grunnen veldig glad i bilen.

Så til problemet: Vi var veldig fornøyde med den, ønsket ikke å selge den og den har dessuten rast voldsomt i verdi. For fire år siden kjøpte vi en splitter ny Mitsubishi Outlander plug-in hybrid. Det var ikke egentlig planen å kjøpe butikkny bil, men fordi den var fritatt for nesten alle avgifter på grunn av hybridteknologien fikk vi svært mye bil for pengene.

Vi visste ikke at vi skulle ende med tvillinger og plassproblemer i en så stor bil. Det er ikke god butikk å kjøpe ny bil og selge den igjen etter noen få år. Nå har den hatt det største prisfallet sitt, men bilen er like god for det.

Litt kjapp info om bilen (flere jeg kjenner som har spurt meg om den, så da skriver jeg litt)

Den har alt vi ønsker oss;

  • Firehjulstrekk og god bakkeklaring
  • Automatgir
  • Bensinmotor (galskapen vil ingen ende ta når det gjelder bomsatser for dieselbiler i byer, så det kan man jo ikke ha)
  • Adaptive cruise kontroll (du vet ikke hvor deilig det er på langtur før du har prøvd det)
  • DAB+ radio

…og mye mer som vi setter pris på. Det eneste den mangler, er plass. Utrolig nok, kan du si. Det er jo en stor bil.

Rekkevidde på ren strøm

Hvis du vurderer denne biltypen, så kan jeg nevne at hybridteknologien funker bra hvis du har veldig lite kjøring i hverdagen. Den går ca 25 km på elektrisitet. Jada, jeg vet Mitsubishi opererer med 50 km. Kanskje på en dag med 25 grader, sol og medvind, i 40 km/t og litt nedoverbakke får du den så langt før motoren slår seg på.

Det lengste jeg har fått den på ren strøm er 42 km – det var om sommeren. Så regn ca 25. Hvis du ikke kjører lengre enn det i hverdagen, er det en alldeles genial bil. Den kan gå på ren strøm, og får deg på hytta i helgen. Men så fort batteriet er tomt, går det 0,8 liter bensin på mila, så da er den ikke fullt så økonomisk lenger.

Hundebur

Ibbo har mesket seg med et kvalitetsbur fra WT Metall. Buret er spesiallaget til bilen og er kollisjonssikkert, har nødluke og man kan sette inn skillevegg og bruke det til to. Det har vegger så alle hundehårene blir der inne, det holder greit på varmen om vinteren og er forholdsvis kjølig om sommeren, det lager ikke et eneste knirk under kjøring – med andre ord et helt suverent bur.

Jeg trener mye hund og har kjørt bil til allskens bortgjemte treningsplasser i skog og mark. Man trenger fra tid til annen firehjulstrekken, det er deilig med høy bil på humpete veier og aktiv hundetrening krever ofte en del utstyr. Spesielt når man er en utstyrsfreak som meg. Med andre ord tar jeg og hundeinteressen min mye plass i en bil.

IMG_5240
Dette skulle by på problemer. Vi har jo ikke hatt bagasjerom, og har lagt ned setene for bagasje. Men for et flott hundebur! Her med både Hercules og Ibbo inni. Det var i trangeste laget for de to store gutta, men det gikk på et vis.
IMG_5236
WT Metall lager bur til bilen din. Du oppgir hvilken bil, og de lager bur på mål. Mitt bur har nødluke og skillevegg som kan tas ut. Nødluke er veldig bra og viktig å ha dersom bakluka blir skadet.

Jeg anbefaler forresten på det varmeste hundebur fra WT Metall, det kan bestilles her eller så vidt jeg vet gjennom Sportshund Norge.

Men for vår del ble det trøblete da det skulle komme to barn inn i bildet. På det tidspunkt vi planla ett barn, var planen å ha de to setene til høyre i bildet lagt ned og la ungen sitte i barnesete i det siste baksetet. Men den gang ei.

IMG_5480
Kunne dette funke? Vi prøvde flere forskjellige posisjoner. Nei, ble svaret. Det fungerer ikke og dessuten er ikke dette et godt egnet bilbur. I en kollisjon går det galt.
IMG_3569
Dette er fra den forrige bilen min, en SsangYong Rexton varebil. Fantastisk hundebil! Veldig dyr i drift og fryktelig dyr å reparere – noe man må gjøre hele tiden. Men jeg hadde et gedigent hundebur med plass til alle som ville. Her er Hercules og en tidligere schæfer.

Ny bil

Vi testet forskjellige løsninger. Kanskje et mindre bur? Nei, vogna gikk ikke inn. Kanskje hundehenger? Ingen dum idé men det er jo deilig å slippe og drasse rundt på tilhenger i hverdagen.

Så vi begynte å se på ny bil. En av de jeg trener hund med, har selv to barn. Han holdt på å le seg ihjæl da han hørte at vi skulle ha tvillinger og det første han sa var «du må selge båten å kjøpe en Caravelle til en million!» Han har nemlig evige plassproblemer i bil når familien skal på tur og en eller flere hunder skal med. Man kan ikke velge en hvilken som helst bil.

Det var selvfølgelig uaktuelt å selge båten, så jeg begynte å se på store kassebiler til en billig penge. Og det finnes, det. Man får dem med firehjulstrekk og alt – Transporter og Caravelle og Hiace. Men til den prisen vi kunne klare, har de gjerne gått 300 000 km. Med andre ord kjøper man seg en hel masse problemer.

Ikke ny bil likevel

Så da var det tilbake til tenkeboksen og min venn Google. Plutselig kom jeg over en annonse på finn.no der det sto «dette reddet oss og gjorde at vi fikk med både barnevogn og hund.» Bildet av bilen som hørte til den annonsen viste en liten BMW 1-serie. Hmmm interessant, tenkte jeg og leste videre. Hvis de kunne få det til med en så liten bil, måtte jo vi kunne finne en løsning med vårt digre drog.

Det tok meg til denne siden: Travall UK

Det ble redningen. Gå inn å se selv, du finner helt sikkert din bil der. Jeg bestilte gitter og skillevegg. De sendte varene dagen etter og turen til Norge tok to uker. Servicen hos Travall er upåklagelig, men de brukte UPS som budfirma og de kan du få billig av meg. De hadde ødelagt den ene pakken, så noen skruer manglet. Jeg skal ikke kjede dere med historien, men det ble fryktelig mye styr ut av det. Travall var imidlertid høflige som bare engelskmenn kan være, og de ordnet alt til tross for UPS’ ubrukelighet.

Tips: sjekk for all del at alle deler er i pakken før du slipper budet avgårde. Her er resultatet og det er vi veldig fornøyde med. Gitteret monterer man selv, og det er lett å ta det ut av bilen ved behov. Det er ingen skruer i karosseriet, men det sitter veldig godt likevel.

IMG_3617
Ibbo har litt mindre plass nå enn før, men det er bra nok. En gummimatte hindrer vannskader på bilen og en liten madrass holder hunderumpen varm.
IMG_3621
Godt utnyttet bagasjerom.
IMG_3705
En bagdel går inn sammen med understellet til barnevogna. Den andre bagdelen går inn i bilen. Hundemadrassen skal klippes til.

En skiboks i tillegg gjorde at vi nå klarer oss i hverdagen med denne bilen. Alt unntatt veldig tunge ting går i boksen. Hverdagen er det viktigste for oss og dette blir en såkalt kronisk skiboks.

Så fort bagdelene ikke lenger skal brukes og vi går over på sportsvogndeler, blir alt mye enklere. De blir helt flate og tar mye mindre plass. Vogna vi bruker er en Bugaboo Donkey, den kommer jeg tilbake til. Den blir veldig liten når man slår den sammen.

Hvis vi skal på langtur til hytta eller til gården feks, så blir det denne løsningen:

tI1eJLumS9GIx56kMoI3Yg_thumb_10dd
Tilhenger er fint så lenge det ikke er hver dag.

 

 

3 kommentarer »

  1. For et flatere liv: du er klar over at bagdelene på bugaboo buffalo også kan flatpakkes, sant? Er litt mer styr, og ikke noe du gjør hver gang, men veldig plassbesparende 🙂

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s