Jeg traff Fruen i 2005 og siden har det ikke vært noen andre for meg. I mange år har vi vært to rørehøner som har gått gjennom livet sammen, og to har nå nylig blitt til fire. Jeg har alltid tenkt at tvillinger hadde vært kult, men det er selvfølgelig ikke noe man regner med. Da vi var på første ultralyd og legen, som heller ikke regnet med dette, plutselig utbrøt «oi!» (oi er ikke et ord man i utgangspunktet ønsker å høre på et legekontor) «det er to!» måtte jeg dermed sette meg ned. Det var ingen ekstra stol akkurat der, så jeg ble rett og slett nødt til å ta i bruk gulvet. Legen kunne fortelle at hun så to eneggede, vitale fostre som delte fostersekk og morkake. Det resulterte i nye legeundersøkelser og svært god oppfølging.

IMG_1814
Humor allerede i livmoren

Tvillingsvangerskap skal ikke kimses av og i vårt tilfelle ble avslutningen forholdsvis dramatisk. Svangerskapet endte med noen ukers opphold på Ullevål sykehus der både mor og barn trengte hjelp. Det hastet ganske mye da gutta skulle ut i verden, så de kom faktisk ut i samme minutt, i følge journalen. Derfor har vi ingen «storebror» og «lillebror» (noen tvillinger er født med litt tid imellom), men fordi den ene er en liten tanke grådigere enn den andre har de fått kallenavnene Tjukken og Lillebror. Selv om det var en traumatisk måte å bli foreldre på, kan vi ikke få fullrost sykehuset nok. Det er ikke sikkert jeg noen gang går i nærmere detalj rundt det som skjedde her, men enden var god takket være norsk helsevesen. Alle fire ble med hjem og nå høster vi fruktene av det andre tvillingforeldre har kjempet fram, i form av fellespermisjon.

IMG_2272
Ibbo var veldig opptatt av magen. Den skulle snuses på, dyttes borti (noe som var i overkant ubehagelig) og følges nøye opp hele tiden. Noe var annerledes enn det pleide.

Jeg mesker meg i utstyr og alle kjekke hverdagsløsninger som finnes for foreldre, og jeg har til min store glede oppdaget at gutta smiler til meg når jeg leser høyt fra fuglebøker. Jeg er stadig på jakt etter små finurlige måter å løse ting enklest mulig, og har allerede funnet flere små triks som gjør at spedbarnshverdagen blir lettere og mer praktisk.

3 kommentarer »

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s